27 Aralık 2010 Pazartesi

Pıtırcık



Renè Goscinny'nin kaleminde, Jean-Jacques Sempé'nin fırçasında hayat bulmuş Pıtırcık. Asterix ve Red Kit'le Renè tarafından kardeş.

Arkadaşları Lüplüp, Çarpım, Gümüş, Toraman, Sırım, Dırdır ile maceradan maceraya koşarken, karnımda Pıtırcık'la okumak istedim.

Çocuklarıma bir kütüphane oluşturmak istiyorum. Benim okuduğum onların kitapları olacak kitaplardan oluşan bir kütüphane. Pıtırcık da bu amaçla seçtiğim kitaplardan.
Bir çocuğun kaygıları, algılarıyla yazılmış bir kitap Pıtırcık.

UE, E.'yi anne karnında pek sevmektedir. Ama ona E.'nin annesi kim diye sorduğumda bana cevabı kim oldu. Onlar bambaşka algılarla, bazen yüzümüzde kocaman bir gülümseme bırakarak yaşıyorlar hayatı. Pıtırcıkı okuduklarında oldukça büyümüş olacaklar. O günlerde Pıtırcık'ı birlikte okumak, hem Pıtırcık'a hem onların miniklik anılarına beraberce gülmek dileğiyle...

2 yorum:

  1. Pıtırcık benim en sevdiğim çocuk kahramandır. Ufakken abimle bütün diziyi defalarca okumuştuk. Hala duruyor kırmızı çerçeveli can yayınları kitaplarımız, yıpranmış, un ufak olmuş :)
    Konuşur gibi anlatılması, çocukça hayret ifadeleri, tipitip arkadaşları ile çok eğlenceli ve sürükleyicidir..Bence çevirisi de çok başarılı. Lisedeyken orijinalini "Le petit Nicholas" okumuştuk, hiç de aynı keyfi vermemişti bana..Mesela Türkçedeki arkadaş isimleri süperdir, Lüplüp, Gümüş, Çarpım..Lüplüpün her daim reçelli elleri :))

    Geçen sene D&R da görmüştüm "bilinmeyen hikayeler" diye 2 yeni kocaman cilt çıkmış..Yılbaşına istedim abimden :)

    YanıtlaSil
  2. Evet bence de çevirisi başarılı. Sonracığıma kullanımı örneğin.

    Geldi mi yılbaşında siparişler. İyi seneler bu vesileyle...

    YanıtlaSil